Gott nytt år!

dsc00419 (MMS)

Gott nytt år!


Farmors julklapp!



Denna filmen skickade jag upp! Jag tror dom tyckte om den!

IKEA

Idag tog vi en tripp till IKEA, och där inhandlades det en hel del, självklart var det mesta till mig!


    Sovpåse att gosa i                  Badrock med mysig luva




Stor och härlig lekmatta           Nattlampa



 
Korgar att lägga leksaker i            Och en del leksaker, såklart!



Så duktig som jag har varit denna veckan så förtjänar jag det! Somnat runt halv 8 varje kväll i spjälsängen och sedan inte vaknat förens 8-9 tiden på morgonen!
Och äter gör jag så duktigt, Idag fick jag kyckling och grönsaker till middag, det var smaskens! Åt upp hela burken utan protest!

God morgon! Nu ska vi snart åka till ikea ...

dsc00283 (MMS)

God morgon! Nu ska vi snart åka till ikea och kolla om dom har nått roligt! Hörs sen! Kram


Medans mamma och pappa fixar med trappan s...

dsc00418 (MMS)

Medans mamma och pappa fixar med trappan sitter jag och myser i babysittern Men fint blir det nog när det är klart!


Ser ni vem som tagit min plats i vaggan? J...

dsc00416 (MMS)

Ser ni vem som tagit min plats i vaggan? Jo Moltas har krypit ner där, och jag ligger och sover så gott i spjälsängen!


Vem är jag lik?


Mamma & pappa

Och så lilla jag...

Kan gissa på att ni säger pappa va?!


Duktiga jag!

Inatt fick jag göra ett nytt försök med att sova i spjälsängen, och det gick faktiskt riktigt bra. Kl 8 gick pappa och nattade mig, det tog bara några minuter, sen sov jag. Kl halv 6 i morse vaknade jag till, så mamma kom och hämtade mig sen la vi oss i sängen brevid pappa och sov vidare till nästan 10. Nu har jag en jätteskön fårskinnspläd och en mysig sängmobil som spelar så fint i spjälsängen... kanske, kanske att det kan få mig att sova gott där.

Idag har jag inte sovit nån middag och inte några längre stunder än 5 minuter... så inatt kommer jag säkert sova som en stock hela natten lång. Skönt för mamma & pappa! Pappa är ju ledig denna veckan så det är jättemysigt att busa med han på dagarna. Imorgon ska dom börja på ett nytt renoverningsprojekt, trappan ska få sig en om målning. Men nu när jag har min roliga gåstol så går det säkert jättebra att dom pysslar med trappan medans jag kör runt i den!



Söta jag, inte länge tills jag är 6 månader nu!


Pappa busar med mig så jag skrattar som bara den!


Övernattning!

Igår kväll kom morfar och hämtade mig, mamma & pappa skulle ut på krogen så jag fick sova hos mormor & morfar. Det gick hur bra som helst, jag sov mina 12 timmar i spjälsängen och jag var glad hela tiden.
Jag har lekt en massa med mina nya leksaker jag fick av tomten.

Av honom fick jag:

Gåstol, fårskinnspläd, mjukisdjur, skallror, ett anktåg, massa kläder, skedar & tallrikar med söta tummen på, sängmobil, böcker, tofflor, pyjamasar, hundvalp som spelar musik & sjunger, pengar, dreggelschafsar, spelande pingvin mm.

Tomten var väldigt snäll och inte blev jag rädd för han heller. Favoritjulklappen är nog min gosiga elefant och gåstolen!


kl 3 var det dags att titta på Kalle & hans gäng


Jag, morfar & alla mina julklappar!


Roliga leksaker!


Roligt med den nya gåstolen!


Oj oj oj vad tomten var snäll. Jag har fåt...

dsc00409 (MMS)

Oj oj oj vad tomten var snäll. Jag har fått så många paket, jag ska visa er i morgon. För nu har jag fullt upp att leka med allt!


Va roligt!

Såg att jag hade runt 70 unika läsare, hade varit roligt att veta vilka alla va! så lämna gära ett spår när ni är inne!

Ikväll har Tommy, Natta, Julia och lille Jack varit här. Vi har suttit och kollat på Bingolotto och ätit gott. Men jag somnade redan vid halv 9. Kanske för att jag hade tänkt att vara pigg i morgon när tomten kommer? Vi ska vara hos mormor & morfar redan vid halv 1, och vi har lite att göra innan vi åker dit. Jag ska bada och bli riktigt fin till min första julafton! Åh vad jag längtar, jag tror tomten är riktigt snäll!


Imorgon är det julafton!

Men eftersom jag nog inte kommer hinna blogga i morgon så önskar jag er alla en riktigt god jul!
Och ser ni, granen är äntligen på plats!


Lugn dag för mig...

Men inte för mamma. Hon har stressat runt och handlat de sista medans jag har varit hemma hos mormor & morfar... skött mig har jag gjort, inte varit ledsen en ända gång! Så det ska nog inte bli några problem att sova där på juldagen!

Vet ni när jag somnade igår!? strax efter sju däckade jag av, sen sov jag hela långa natten tills lite över 8. Hade inte mamma behövt gå upp då så hade vi säkert sovit vidare en stund till... det är skönt att sova! Mamma hoppas på att detta kommer hålla i sig, så hon lär säkert kasta ner mig i vaggan vid halv 8 tiden idag med. Om jag somnar får vi helt enkelt se! Och på tal om vaggan, den är sååå liten och trång nu, men ändå envisas jag om att sova där. Spjälsängen är inget att ha, inte ens om man bäddar in mig så det ska bli mysigt. Men vem vet vad jultomten kommer med, han kanske har nått som skulle kunna hjälpa mig att sova lite bättre i spjälsängen?

Snart kommer pappsen hem, och då blir det lite kvällsmys! Pappa är ledig mellan jul & nyår, så då kan vi busa & mysa hur mycket som helt!

Kramar från Cornelia!


Här har ni ett smakprov på ett av de misslyckade julkortstagningarna....


Bebisträff!

Idag har vi varit hemma hos Sandra som går i mammagruppen. Där var de 3 pojkar att busa med! Det är roligt att träffa lite andra bebisar och umgås lite! Synd bara att mamma glömde kameran, så det blev inga kort tagna idag. Men gud så kallt det är ute, nästan 20 grader kallt! usch så hemskt. vovvarna vägrar gå ut och mamma vill inte ha ut mig heller eftersom min näsa fortfarande rinner... så det blir mest att sitta inne för oss.

Imorgon blir det shoppingdag igen. Men mamma funderar på att ringa morfar och kolla om han kanske kan passa mig i morgon. Mamma tror det går lite fortare om jag inte är med. Hon tänkte hon skulle leta upp lite partykläder, som hon ska ha på juldagen. Men då får jag inte vara med, jag ska vara hos mormor & morfar så mamma och pappa får gå ut på stan och roa sig lite! Hoppas det går bra, det var länge sen jag sov borta nu!


Årets julkort! Visst blev det fint? Hoppar...

dsc00386 (MMS)

Årets julkort! Visst blev det fint? Hoppas alla kort har kommit fram nu!


Julafton närmar sej...

Bara 4 dagar kvar ju till självaste julafton! va roligt det ska bli! Idag har mamma och jag varit på posten och lämnat in några paket... tyvärr så får jag ju inte fira julafton med hela släkten så jag har postat några julklappar. Sen var vi på stan & samarkand en runda med Frida & Hailie. Tanken var att få klart alla julklappar så vi slipper åka ner mer, men det är fortfarande några kvar. Men en julklänning fick jag iaf som var jättefin!

Imorgon ska vi hem till en från mammagruppen och busa med alla bebisarna, det kommer nog bli roligt nu när jag nästan kan sitta helt själv utan stöd och leka. Eftersom mammagruppen inte drar igång förens i slutet av januari igen så passar ju en busdag hemma hos nån alldeles utmärkt!

Och vet ni vad? det är fortfarande ingen julgran uppsatt här. Mamma vill inte plocka ner den själv för hon sa att förra året dom tog ner den från vinden så bodde de en massa flugor i granen som vaknade till liv när dom tog fram den. Så tanken var att pappa ska få ta hand om det. Hoppas han kommer hem tidigt idag så kanske den kommer upp!

 
Fina julklänningen jag köpte! Enkel och fin, blir nog super till mina strumpbyxor med hjärtan och en fin scharfs!   


Shoppat julklappar!

Idag åkte vi iväg och köpte lite julklappar. Men jobbigt är det, för det är så himla mycket folk och långa köer. Det fick bli en snabbis på stan och sedan åkte vi till babypoffsen. Mamma & pappa köpte en del paket där, undra vem dom kan vara till? Efter shoppandet åkte vi bort till mormor och morfar. Morfar fyller år i morgon så vi firade honom lite. Men jag var inte på nått roligt humör... småtjurig och trött. Kanske var det för näsan fortfarande rinner eller för att jag börjar bli tykänslig? Det hade ju varit tråkigt om bara mamma & pappa duger ju!

Snö Snö Snö...

Det bara vräker ner med snö! Helt otroligt vad mycket snö vi har fått... Men det är mysigt att det kommer vara en vit julafton iår när jag ska få träffa tomten för första gången! Nu är det bara en vecka kvar! spännande!

Eftersom mamma skulle till djursjukhuset med Moltas idag på morgonen så fick jag vara hos mormor & morfar en stund. På djursjukhuset gick det rätt bra, Moltas lille slapp operation och behövde bara äta lite tabletter ett par dagar.

Nu sitter vi och väntar på pappa ska komma hem. Hoppas han kommer snart, då skulle vi ju kunna ta fram julgranen och mysa!


julklappshandla!

Igår var vi på samarkand med emelie och kollade runt lite efter julklappar, vi hittade dock inget då men vi ska göra ett nytt försök idag. Vi ska träffa mormor och se om vi kan hitta några fina klappar!

Igår kväll gjorde mamma nått som jag tyckte var väldans roligt. Hon skulle byta en proppfull blöja på mej, men eftersom jag inte kan ligga still längre så råkade ja sparka till lite när hon precis tagit av den fullsketna blöjan så hon tappar den, rätt över nytvättade kläder som låg så fint och nyvikt nedanför skötbordet i en back. Bajs precis överallt. Men jag tyckte det var roligt, låg och skrattade på skötbordet! Stackars mamma fick stå och skölja kläderna och sen tvätta om dom igen... tror ni hon var glad?

Synd att det ska vara så himla kallt, jag vill ju ut och åka pulka!




Frisk igen. Helt otroligt! mamma trodde ja...

dsc00383 (MMS)

Frisk igen. Helt otroligt! mamma trodde jag skulle vara sjuk så vi skulle vara hemma idag.näsan rinner lite Men febern är borta! Så nu sitter vi och fika med emelie på samarkand.


Nej, nej, nej! Nu på kvällen har min näsa ...

Nej, nej, nej! Nu på kvällen har min näsa förvandlats till ett rinnande snorfall. Och feber igen, pappa försöker natta mig men det är inte så lätt att sova. Min älskade napp går ju inte att ha i munnen för näsan är helt full... Fy så hemskt. Och vi som ska på shoppingtur med tant emelie i morgon...


Vilka mysvovvar jag har, dom ska alltid li...

dsc00380 (MMS)

Vilka mysvovvar jag har, dom ska alltid ligga och gosa jämte mig!


Usch! Det är så kallt ute så vi håller oss...

dsc00378 (MMS)

Usch! Det är så kallt ute så vi håller oss inne idag. Ligger på golvet och tränar lite. Rulla över från rygg till mage är inga problem men från mage till rygg går inte lika bra än, men snart så! Undra när pappa kommer hem idag?kommer han inte allt försent så kanske vi skulle kunna bygga ett pepparkakshus. Det hade varit roligt!


Frisk!

Idag var jag mycket bättre när jag vaknade... Pigg och glad! Så idag har jag varit ute med mamma & pappa och åkt lite pulka... tyvärr glömde mamma kameran så jag får lägga upp en bild nån annan dag. Annars har vi inte gjort så mycket idag, tagit det lugnt och kollat på lite tv.

Nu är det inte många dagar kvar tills julafton så i veckan ska nog mamma & jag åka runt på stan och inhandla lite julklappar. Jag ser fram emot att få fira min första julafton & få träffa tomten!


Titta så fint ja kan sitta i min fotölj nu!


Tar en tupplur med gosiga Moltas! Känner m...

dsc00376 (MMS)

Tar en tupplur med gosiga Moltas! Känner mig lite bättre nu men jag hade fortfarande feber idag på morgonen så det blev ingen pulkaåkning idag. Kanske i morgon, vi får hoppas på det!


Stackars mig. Feber och kan inte sova, int...

dsc00374 (MMS)

Stackars mig. Feber och kan inte sova, inte alls kul. Jag som var så duktig när jag fick sprutorna idag, Inte ett ljud sa jag! Men men får jag sova lite så blir det säkert bättre. Vet ni vad mamma och jag hittade idag efter flera timmars letande? En pulka till mig, så fort jag blir frisk ska vi ut i snön och provåka den. Nattinatti från en trött och sjuk Cornelia


Pappa försöker läsa tidningen. Men jag tyc...

dsc00367 (MMS)

Pappa försöker läsa tidningen. Men jag tyckte det var mycket roligare att leka med den!


Mamma hittade en bild på mig som är tagen ...

dsc00027 (MMS)

Mamma hittade en bild på mig som är tagen första natten här hemma. Där var jag inte stor, endast 2 dagar gammal! Nu 5 månader efter väger jag nästan exakt dubbelt så mycket. Tiden bara springer iväg...


Inte glad...

Mamma och pappa tyckte det var jätteskönt att komma hem igår kväll och krypa ner i sängen. Men det tyckte inte jag. När vi skulle gå och lägga oss vi halv 11 så var jag argare än ja någonsin varit, skrek och skrek i flera timmar. Det gick inte att få tyst på mig. Jag tror magen spökade lite, för det bubblade som bara den. Efter kl 2 gjorde jag natt. När vi vaknade idag så var jag på rätt så bra humör, men sen när kompisen Hailie och hennes mamma Frida kom på besök så var ja lika surig då med. Mamma försökte ta kort på mig till årets julkort. Av dom 200 korten så blev kanske 2, 3 bra. Knappt det. Men men man ska väl ha sina dåliga dagar... I morgon ska jag få min 5 månaders spruta. Hoppas det går lika bra som de gjorde med 3 månaders sprutan. Inga bivärkningar över huvud taget!


Hailie & jag... Då jag var lite lite glad iaf...


Åh så skönt. Om en kvart är vi i alvesta. ...

dsc00348 (MMS)

Åh så skönt. Om en kvart är vi i alvesta. Där väntar morfar som ska köra hem oss. Moster sandra ringde innan och sa att vi glömt datasladden där, vilken otur. Men hon skull skicka ner den iaf... Snart får vi gosa ner oss i soffan hemma och mysa med Moltas och leo. Dom har vi saknat!


SNÖAR!

Nu har i packat och ska snart åka till flygplatsen. Men det toksnöar här, bara vräker ner! Så det är bara att hoppas att flyget går. Undra hur vädret är hemma? Om det snöar lika mycket där så går ju säkert inte tågen, eller så är dom försenade. Det är bara att hoppas på att vi slipper sitta på flygplatsen lika länge som sist! Vi höres ikväll när vi är hemma... Kramar Cornelia!


Jag & Iselinn badar


Badat!

Idag har vi varit i simhallen! Det var första gången jag var på ett sådant ställe. Hur kul som helst var det! Plaskade en massa och busade på!

______________________________________________________
Nu ska vi snart fixa lite mat, sen packa, för imorgon bär det av hemmåt!
Men roligt har vi haft det! Vi får hoppas det inte dröjer allt förlänge innan vi ses igen! Jag tycker vi ska ta en tur hit i sommar igen, det sägs att det är mycket finare här då!


5 MÅNADER

Idag är jag redan 5 månader, kan ni fatta det? Mamma & pappa tycker de känns som de var igår lilla jag kom till världen... Men tänk så mycket jag har lärt mig på dessa månader! snart sitter jag helt själv och pratar som bara den! Kusin Iselinn är på god väg att krypa och det lär jag säkert mig oxå snart!


Stora tjejen!


Fint!

Idag gick vi på en promenard, fy vilka hemska backar det är här! Helt otroligt!Moster Sandra bor precis vid havet ,det är jättefint här!


Sån här fin utsikt är det från huset...


Massa istappar i bergsskärningen på vägen innan huset...
_________________________________________________________
I
dag har varit en riktig slappdag, vi har bara kollat på film och varit ute och gått en runda. Men imorgon ska vi åka och bada i en simhall för första gången! Det ska bli spännande. Idag är det redan måndag och på onsdag eftermiddag åker vi hem. Tiden går för fort! Vi får hoppas bara att det inte strular så mycket på vägen hem som det gjorde på vägen hit...


Ny overall

Tillslut blev det elefantoverallen. Mamma och jag kollade på den hemma i Växjö, men tänkte vi skulle kolla runt lite innan vi köpte den. Men när vi inte hittade nån annan fin så gick vi tillbaka och skulle köpa den, och då var den ju självklart slut. Som tur väl hade dom den här i Norge! Jag tycker den är så fin!
(
Även om mormor tycker den är hemsk)




JULAFTON!

Idag ska vi ha en liten julaftonskväll. Mysigt. Här i Norge har dom inte samma mat på julbordet, utan dom har pinnekött (lammrevben) och potatis. Ingen julmust har dom heller. Som tur väl så tog vi med oss det! Så vi ska göra ett svenskt julbord med Janssons, köttbullar, julskinka och annat som hör det svenska julbordet till.

Annars idag så har vi bara slappat, legat i soffan och kollat på film. Men kvällen kommer säkert bli underhållande!
Nu när man har vilat hela dagen så lär jag säkert inte somna så tidigt!

 


Pappa hittade nått väldans gott!

Efter vi varit på pepparkaksbyn så gick vi en runda i affärerna, sen fick pappa syn på nått han var tvungen att ha!

Snacka om jättekorv!


Vi gick även förbi en restaurang med finfint namn!


Pepparkaksbyn!

Idag har vi varit på ett jättemysigt ställe, Pepparkaksbyn hette det.
Det var så mycket pepparkaksbygge så det var helt otroligt! Det fanns så mycket att titta på!







KALLT!

Det är så kallt och rått här så det är inte klokt. Men som tur väl så har vi inte varit ute så mycket. Efter den sena frukosten vid 12 så åkte vi bort till IKEA och fikade lite. Sen gick vi till ett stort shoppingcenter, där försökte vi hitta en fin och varm vinteroverall, men allt är ju slutsålt! Jag hoppas vi hittar en i morgon när vi ska in till Bergen. Det ända vi köpte var en massa mat och en "rånaluvamössa" till mig som ska hålla mina öron varma. Moster Sandra sa att vi skulle åka förbi en "pepparkaksby" i morgon, undra vad det kan vara för roligt ställe!? Snart blir det sängen så vi är pigga och glada i morgon!


Iselinn hade en stor lekhage med maaassa roliga leksaker!


Mössan var inte så omtyckt inne, men ute i kylan ska den nog göra susen!


God morgon! Här busas det för fullt med is...

dsc00345 (MMS)

God morgon! Här busas det för fullt med iselinn. Vi vaknade inte förens vid 10, men det var så skönt att sova ut. Vi var inte här förens sent sent inatt. Nu ska vi njuta av en härlig semester!


Ojojoj vad trötta vi är nu. Suttit i 6 tim...

dsc00342 (MMS)

Ojojoj vad trötta vi är nu. Suttit i 6 timmar på en bänk innan vi fick gå in i taxfreen, och nu uteliggare 2 timmar på en liten bar. Det värsta är att flyget vi skulle med vid 10 är oxå försenat! Kommer vi någonsin komma fram?! Jag vill ju busa med kusin nu!


Tur det var roligt att åka tåg iaf! Det är...

dsc00341 (MMS)

Tur det var roligt att åka tåg iaf! Det är så mycket man åker förbi att titta på!


Fy farao för sj! Vi missar flyget och inge...

Fy farao för sj! Vi missar flyget och ingen ersättning för flyget gav dom heller! Tur att hemförsäkringen kunde fixa nya biljetter till oss. Mamma och pappa är så arga. Och fryser gör vi allihopa! Men men förhoppningsvis kommer vi med flyget som går vid 10 ikväll. Hoppas hoppas! Bu sj bu!


Sitter på stationen i alvesta, tågen är så...

dsc00339 (MMS)

Sitter på stationen i alvesta, tågen är så sena. Vi fick vänta en halvtimma i växjö och här har vi suttit snart en timma. Frågan är om vi hinner till flyget! Dumma dumma tåg!


RSS 2.0