Måndag!

Dagen började med lite städning här hemma. Sedan blev det en tur till City Gross för att storhandla, Nu när jag kan sitta i kundvagnen så är det ju inga problem för mamma och mig att åka och handla utan pappa. Hela mitt skåp är nu fullt med mat och goda efterrätter. Men ingen välling blev det, usch och blä för det! Jag kommer nog aldrig lära mig att dricka det, tacka vet jag min goda mjölkersättning!

När vi kom hem fortsatte mamma med städningen och jag tog mig en skön eftermiddagslur! Vi har inget planerat denna veckan, så jag hoppas vi får lite roligare väder så vi kan ut och gå långturer!

Nahe, nu är det sängen som gäller!
Natti


Pratglada jag!



Jag lovade ju er för ett tag sen att ni skulle få höra hur jag babblar på! Så här har ni ett klipp!


Titta på mig! Jag vill ju framåt men det g...

dsc00447 (MMS)

Titta på mig! Jag vill ju framåt men det går ju inte riktigt Men det är bara till att öva och öva, så går det nog tillslut!


Helgen som varit

På fredag förmiddagen åkte mamma och jag upp till samarkand och träffade Emelie en stund,Senare på eftermiddagen så var jag på 1års kalas hos lille Jack. Han fick många fina paket! När vi kom hem på kvällen somnade jag på en gång! Igår kväll så var vi nere på stan och kollade på en dansuppvisning. Jag somnade som en stock i pappas famn efter bara någon minut, så tyvärr missade jag hela showen. På kvällen var Emelie och Erik här. Och idag har vi inte gjort så mycket. Helgerna går så fort!

Nästa helg har mamma & pappa varit förlovade i 1 år, då kanske dom ska fixa barnvakt åt mig så dom kan gå ut och äta eller hitta på nått annat kul. Vi får se hur det blir, jag är ju så duktig ändå så det blir nog inga problem att lämna bort mig isånnafall! 

Har ni sett att jag har en ny "header"? blev inte riktigt nöjd men den får duga ett tag iaf!




Torsdagen!

Idag kom tant Emelie hit tillsammans med lille Sixten. Medans mamma åkte iväg en sväng så passade Emelie oss. Sixten är strax över 1 år och har precis lärt sig gå så han springer runt och pillar på allt medans jag får sitta på golvet och titta på. Men det dröjer nog inte länge nu innan jag kryper för jag reser upp rumpan och hasar mig ibland!

När mamma kommit tillbaka packade vi oss iväg ner mot stan för att möta upp Frida & Hailie. Där gick vi och kollade i affärerna. Dock fick inte vi barn något idag, för mammorna hade bestämt att idag var det deras tur att få sig lite nytt!




Söta Sixten & jag


Nu är jag nybadad och glad. I eftermiddag ...

dsc00444 (MMS)

Nu är jag nybadad och glad. I eftermiddag ska jag på bebisträff med alla pojkar, så då gäller det ju att vara fin!


Varit på besök hos Hailie

Efter rundan med hundarna så tog mamma och jag bilen bort till Frida & Hailie. Där blev det en massa bus och lek. Hailie hade ett litet trumsett som var roligt att banka på som lät som bara den, skallror, docker och annat kul men roligast av allt var smålandspostens tidning. Det tyckte vi båda, den prasslade och lät när vi satt och drog i varsin ända. Vi sitter så fint och leker tillsammans så mammorna behöver inte vara med, vi klarar oss själva! Till sommaren kanske både jag och Hailie går, då blir det andra bullar. Då går det nog inte att ta ögonen ifrån oss en sekund! Och vem vet, jag kanske har lärt mig säga ett eller annat ord oxå, Spännande!




-Best Friends-


God morgon!

Härligt med sovmorgon, klockan är 20 över 10 och vi har precis vaknat. Så nu får det bli lite frukost och sen ut med vovvarna. Sen får vi ser vad som händer, jag kanske tar och ringer min vän Hailie och ser vad hon ska hitta på idag. Har hon ingenting för sig så kanske vi kunde åkt bort till henne och lekt lite, Hörs sen!


Helgen som varit!

På fredag eftermiddag åkte vi ut till kusin Elin för att fira hennes sjuårsdag! Där bjöds det på prinsesstårta och jag fick smaka lite. Den var supergod! När vi kom hem sen på kvällen fick jag vara uppe och kolla på lets dance för jag ville inte sova även fast klockan var halv 8. Men det kanske inte var så konstigt eftersom jag slumrade till i bilen på vägen hem. Kl 11 lyckades jag äntligen somna.

Igår var vi bara hemma och myste, mamma & pappa städade lite medans jag åkte runt i min gåstol. Och idag har vi varit ute på en runda med vovvarna. Långt upp på Hollstorp gick vi. Efter det blev det en tur till mormor & morfar.

Pappa är i affären nu och handlar nya sugnappar till mig, så ikväll ska jag få testa på välling igen! Vi får se hur det går, annars får väl mamma testa att blanda ut vällingen med min ersättning!



Hörs imorgon!


Glada jag med mina nya fina kläder. Kännin...

dsc00443 (MMS)

Glada jag med mina nya fina kläder.Batterierna var slut i mammas kamera så det får duga med en mobilbild. Klänningen ska jag ha på mig i morgon när jag ska på kalas hos kusin elin, så den får ni se i morgon!


Badat!

Idag på morgonen packade vi våra väskor och sedan begav oss bort till Frida & Hailie. Sedan blev det en tur till babyproffsen och där köpte jag mig en badring som man kan sitta i! Hur smidigt som helst! Sen åkte vi till Tingsryd för att bada på Kaskad, det är så himla kul och bada. Plaskar och skrattar som bara den! Mamma försökte filma lite oxå men det var så varmt inne i varmvattenbassängen så linsen bara immade igen. Men några kort lyckades hon ta iaf!


Jag i min fina badring!

Hailie gillade oxå att bada!

Glada jag!

Bus med mamma!


På vägen hem stannade vi till i Ingelstad för att gå in och kolla i Villervalla butiken. Där köpte jag lite fina kläder. En klänning, en fleacetröja och ett par byxor. Jag ska visa dom för er sen! Kramar från en trött Cornelia

Magiskt!

Eftersom mamma gillar att träna så är hon lite småtjurig på att inte jag sover middag en timme om dagen, för då skulle hon ju ha chansen att träna på dagen istället för på kvällen när jag har gått och lagt mig eller när pappa kommit hem. Men idag så gick hon upp med mig i spjälsängen och jag somnade direkt. Mamma hoppar på sin crosstrainer och kör sitt pass, 1o sek efter hon avslutat träningen vaknar lilla jag till liv! Det kallar min kära mor för en magisk händelse!

Idag på förmiddagen så videochattade jag med Hailie! Det var jätteroligt, jag bankade på dataskärmen och skrattade, och Hailie gjorde likadant tillbaka. Imorgon kanske vi ska åka till Tingsryd och bada tillsammas!


Hailie & Jag


Se upp för mig! För jag river ner allt jag...

dsc00441 (MMS)

Se upp för mig! För jag river ner allt jag kommer åt! Dags för mamma och plocka undan allt som hon är rädd om!


God morgon!

Idag klev vi upp tidigt, 20 över 7!
Frågan är vad vi ska hitta på för nått idag? Kanske ta en tur upp till Samarkand och kolla om dom fått in några fina kläder, för de senaste gångerna mamma & jag ha varit där och kollat så har det varit så utplockat. Kanske har dom fått in vårkläderna nu! Men först får vi ta en runda med vovvarna. Det är hela 4,5 grader plus ute så snön håller på att försvinna, men det gör ingenting för nu vill vi ha vår!


Glada jag!


Det är inte varje kväll man får vara uppe ...

dsc00436 (MMS)

Det är inte varje kväll man får vara uppe såhär länge. Men har man finfrämat så har man! Men snart så får vi väl gå och lägga sig så våra föräldrar få hitta på nått kul utan oss... Nattinatti!


Paket!

Igår kom det ett paket till mig från farmor. Hon ville gratta mig för jag fyllt 6 månader! Jag fick ett jättefint påslakansett till min spjälsäng med finfina prinsessor på och en tidning som samanfattar 2010. Perfekt att spara och kolla i när jag blir stor!
Tack så jättemycket för det!

Idag är det fredag och mamma och jag har inte en aning om vad vi ska hitta på? En långtur i vagnen är aldrig fel men vädret ser inte så spännande ut idag. Grått och trist tillskillnad mot vad det var igår när vi var ute. Soligt och fint. Vi får väl kanske ta en sväng bort till mormor & morfar och lämna tillbaka väskorna vi lånade av dom när vi var i Norge hos moster Sandra innan jul. Dom tar sån plats i förådet så min vagn får knappt plats!

Men det är skönt med helg iallafall, då pappa är hemma och busar med mig! 


Det finns inget roligare än att åka runt i...

dsc00433 (MMS)

Det finns inget roligare än att åka runt i min gåstol. Och fort går det ska ni veta! Dumma mamma är så trött på melodierna som spelas från gåstolen så hon vill plocka ur batterierna. Men det kan hon glömma! Jag älskar dom, och hoppar av glädje varje gång jag trycker så det låter! Så vill hon ha en glad bebis ska hon nog låta dom va...


Nu sitter mamma och jag och åter frukost. ...

dsc00424 (MMS)

Nu sitter mamma och jag och äter frukost. När vi är klara ska vi ge oss ut i all snö som har kommit med frida och hailie! En långpromenad på teleborg får det bli!Har ni sett vilka tjocka goa kinder jag har fått föresten? Hörs sen!


Varit på BVC!

Idag har vi varit på BVC för mätning & vägning, och idag fick jag även träffa en läkaren som gjorde en 6-månaderskontroll på mig. Han lyssnade på lungor och hjärta. böjde mina ben i konstiga vinklar och kollade synen.

Mina vikt: 8640g
Längd:70cm
huvudomfång:44,6

Igårkväll hade jag lite svårt att somna, pappa gick och la mig vid 7 eftersom jag verkade så himla trött och kunde knappt hålla ögonen öppna. Men jag somnade inte, så pappa gav upp med att försöka få mig att sova då. Kl 10 gjorde han ett försök och då somnade jag dirket. Det är bara att hoppas att det var en engångsgrej. För de senaste veckorna har jag varit jätteduktig och somnat vid 7-8 tiden!

Idag på morgonen så tog mamma och jag med hundarna på en jättelångpromenard. Vädret var så härligt så det var skönt att komma ut lite. Jag låg i vagnen och pratade som vanligt " dadada". Men mamma börjar nästan tro att ja är lite blyg, för när vi har besök här så pratar ja inte alls lika mycket som ja gör annars. Eller så är det bara en tillfällighet att jag gör så, Jag kanske har mina snackperioder och mammas kompisar lyckas inte tajma så dom är här då? Hur som helst så spelade mamma in en film på mig igår när jag snackar som bara den, Jag ska ta och lägga upp den nån dag så ni får se.

Nu kommer snart pappi hem! äntligen!






Så här söt är jag i min nya fina badrock!



Kramar från Cornelia


Trött...



På julaftons kväll var jag riktigt trött efter all paketöppning och bus...


Kittlig!


Hela havet stormar...

Nästan iaf! För när jag badar nu för tiden så plaskar jag på så gott jag kan! Mamma får nog ta och köpa lite badleksaker att ha i badet istället. Så slipper ju hela badrummet flyta oxå... 


Fredag idag!

Idag steg vi upp i ganska så vettig tid, kl 9, för vi skulle åka bort till Samarkand en runda och se om pappa kunde hitta lite nya fina kläder. Men vilken tid det tar att komma iväg. Hundar ska rastas, frukost ska ätas, Väskan ska packas, kläder ska på och bilen ska bli ren från all snö! Så runt 12 kom vi väg, tur vi inte har bråttom nu när pappa är hemma. Det är så härligt att ha han hemma, ingen stress och bara massa bus! Pappa fyndade sig ett par jeans och det var det ända vi kom hem med. Jag hade ju tänkt mig att hitta lite fina kläder men det är så utplockat bland barnkläderna så det är inte klokt. Hoppas att vårkläderna kommer in snart! För min garderob blir bara mindre och mindre och jag blir bara större och större!


Pappa busade med mig innan och satte på mig en keps,
och jag skrattade som bara den!


Tuffa jag!


6 MÅNADER!

Kan ni tänka er, idag är jag hela 6 månader! Mormor & morfar kom förbi och firade mig lite idag, jag fick 2 bitringar och en liten leksak. Nu har jag hela nedervåningen full med grejer! leksaker precis överallt!


Knappt så mamma får störa för att ta en bild...


Igår på morgonen så åkte mamma och jag ner till stationen för att hämta kusinerna och moster, sen åkte vi tillbaka hit och lekte en stund. Vi var oxå och hälsade på gammelmormor Ruth.


Elin, William & jag


Usch!!!

Inatt har det kommit ännu mera snö! usch så hemskt, mamma och jag kom knappt fram när vi skulle gå våran morgonrunda med hundarna. Dom hade inte varit och skottat här, så vagnen fastnade överallt. Nu är jag trött på vinter och kyla, jag vill ha sommar! sitta och plaska i en pool och käka mjukglass!

Idag har vi inte gjort sådär jättemycket, varit ute & gått, handlat en massa mat, och lekt med alla leksaker jag har nu. Pingvinen jag fick utav Hailie som spelar och blinkar är verkligen en favorit! Till kvällsmat idag så fick jag smaka på välling, men det var inte nån hit! Tog mig knappt en klunk, sen ville jag inte ha mer. Frågan är om det var för att det inte var gott, eller för att mamma inte hade någon platt sugnapp som jag brukar ha, så hon fick ta en rund? Mamma får ta och köpa de sugnapparna jag brukar ha, fast med större hål och göra ett nytt försök helt enkelt!

Imorgon ska vi upp tidigt, Moster Linda & kusinerna kommer in med bussen vid halv 8, så då ska vi hämta upp dom på stan och sen får vi se vad vi hittar på. Kanske åka förbi gammelmormor och ta en tur på Samarkand. Det låter som en bra idé! Och sen när pappa kommer hem så är han långledig igen!
Oj vad vi ska busa!


Åkt pulka!!

Idag på förmiddagen kom Hailie & hennes mamma Frida hit, Medans mammorna turades om att träna så lekte vi ganska så snällt på golvet med alla mina leksaker. Men ibland blev nån av oss lite ledsen, och då ska ju självklart den andra oxå börja grina! Hailie tog mina leksaker som ja höll i handen från mig hela tiden så det är kanske inte så konstigt att man blir ledsen ibland...
På eftermiddagen tog vi en tur med pulkorna. En liten runda fick det bli, för jag hostar och snorar fortfarande lite.


Hailie & jag
Jag är så himla duktig, nu sitter jag jättestabilt och leker!



lite krasslig...

På morgonen idag när jag vaknade så var hela halsen full med slem, och hostade gjorde jag med. Men efter nån timme så var det mycket bättre, hostar bara lite nu. Det är bara att hoppas på att jag får vara frisk och att jag kan sova lika gott som jag brukar göra om nätterna. Idag ska jag få testa att sova i en sovpåse för första gången. På sovpåsen så är det kardborrefästning, så när jag har somnat så tar mamma remmen som ligger runt madrassen och "spänner" fast mig. Vi får se om det går att sova som vanligt på det sättet, mamma hoppas nog det, för nu kan jag ju inte rulla runt på mage och sånna dumma grejer. Och då sover säkert hon oxå jättegott!

Idag på eftermiddagen åkte vi bort till mormor & morfar, där lämnade mamma & pappa mig så dom kunde åka hem och måla vidare på trappan dom håller på med. Och det var ingen dum idé för det är mycket roligare och vara där och busa än att sitta och kolla på dom!
Imorgon ska pappa börja jobba igen efter sin ledighet, det känns lite tråkigt men mamma & jag ska nog klara oss! vi får ta och hitta på lite roliga saker.

Nattinatti

Cornelia


Pappa & jag


Dadadada....

Herregud vad jag har börjat prata, dadada säger jag nästan hela tiden nu! Mamma & pappa tycker det är jättekul och höra på mig när jag snackar. Mamma fösöker få mig att säga mamma, men hon lyckas inte! Därimot så börjar jag förstå vad lampan är, så utvecklingen går verkligen framåt!

Igår hade vi lite nyårsfirande här hemma. Men jag somade runt halv 10 så tyvärr fick jag inte se några raketer, och som tur va så väckte dom mig inte heller. Mamma sa att dom sköt som bara den här. Kl 5 vaknade jag och var uppe med pappa en stund, och sen somnade vi vidare. Inte förens halv 2 steg vi upp från sängen, vi har legat och kollat på film och lekt!


Mamma, pappa och jag!


självklart var man finklädd på nyårsafton


Hoppas ni får ett bra 2011!


RSS 2.0