packing pågår!

Här hemma packas det för fulla muggar! Mamma yrar omkring som en galning och skyfflar ner mer och mer grejer i väskorna hela tiden! nu får det knappt plats nått mer! Men så länge vi får med lite varma kläder så ska det nog lösa sig, för moster Sandra sa att det var jättekallt i Bergen. En massa minusgrader, men ingen snö. Snart ska jag försöka sova så vi vaknar tidigt i morgon, men spläjsängssovande, det kan morsan glömma! Första natten jag fick ligga där gick hur bra som helst. Men andra, tredje och fjärde dagen totalvägrade jag. Låg och rullade runt och vände på mig så jag höll på att skrämma livet på mamma när hon kom in och jag hade fötterna på kudden istället. Även efter nästan 2 timmars försök varje kväll så sov jag inte. Neee, tacka vet jag min trånga vagga. 
Där trivs jag! Vi får helt enkelt göra ett nytt försök när vi kommer hem från Norge...

Jag ska förska blogga så mycket som möjligt när vi är iväg! Men lite sämre uppdatering än vanligt lär det nog bli... Wiii va kul det ska bli, Iselinn snart kommer jag och busar!!!

Idag var gungan rolig! Mamma hade tänkt at...

dsc00337 (MMS)

Idag var gungan rolig! Mamma hade tänkt att ställa undan den nu för jag brukar inte gilla den länge. Men den får nog stå framme ett tag till! Och se så fint jag sitter, nu behöver jag inte luta mig bak mot ryggstödet längre!


God morgon! Vilken hemsk mamma jag har, ho...

dsc00336 (MMS)

God morgon! Vilken hemsk mamma jag har, hon lät mig inte sova min skönhetssömn till 10 idag. Vid halv 8 kom hon och plockade upp mig, för hon tror att chansen är lite större att jag somnar tidigare ikväll då. För imorgon ska vi ju upp jättetidigt! Redan klockan 6 så vi hinner bli klara innan tåget går. Nu blir det lite mat och kolla vidare på vakna med the voice!


Nu har mamma och jag varit hos farbror pol...

dsc00333 (MMS)

Nu har mamma och jag varit hos farbror polis och hämtat ut mitt pass! Så fint det blev, inga sura miner där inte! Vi har oxå hunnit sätta upp fina ljusslingor i träden på tomten, och en istappsbelysning på baksidan! Fint!


Det är måndag idag, och dom brukar vara ri...

dsc00330 (MMS)

Det är måndag idag, och dom brukar vara riktigt tråkiga. Men idag är denna måndag extra tråkig för mamma måste tvätta upp allt och städa tills vi åker iväg. Så det finns inte så mycket annat än att ta en härlig tupplur på golvet jämte mamma som sorterar tvätt...


1 Advent!

Idag är det första advent! Herregud så fort tiden går, helt sjukt!
Igårkväll kom mormor och morfar förbi en sväng och sedan julpyntade vi här hemma. Det är så fint & mysigt överallt nu!
 
Idag ska jag gå på kalas, Kompisen Sixten fyller 1 år. Jag har precis varit och köpt ett paket till honom, jag hoppas han tycker om det!


Shoppat!

Nu har vi äntligen kommit hem från shoppingrundan. Vi började med att gå på grand samarkand en sväng, men när det var dags för mat för mig så kom mamma på att hon glömt ta med en nappflaska! Inte så bra när jag var så hungrig! Vi fick hoppa in i bilen och fort åka hem så jag kunde få i mig lite mat och bli på bättre humör. Det är ju en himla tur att vi bor så nära. När jag var mätt och glad så åkte vi bort till I11 och gick runt i affärerna där. Pappa hittade en jättefin vinter jacka och jag fick en jättesöt adidas dress. Mamma blev överlycklig över alla julgrejer vi oxå shoppade.

Nu ska vi äta lite kvällsmat sen blir det julpyntning resten av kvällen!
Mys!


Fin fin!

Så fin jag blev i mina nya kläder!


Nu har vi ätit frukost och gjort oss klara för en shoppingdag! Pappa behöver en ny jacka och hemmet behöver en massa fina julgrejer! Jag uppdaterat senare!
Kramar/ Cornelia


Duktig!

Jag är så himla duktig och kan sitta så fint i min matstol!


___________________________________________________________
Idag har vi varit på shoppingtur med Frida & Hailie, jag köpte min kofta och body som jag skulle göra, sen blev det oxå inhandlat en tomteklänning, strumpbyxor och raggsockar! Efter handlandet på samarkand åkte vi och kollade på lite julpynt. Vi köpte lite tomtar,ljusbelysning som ska sitta ute och ljusgrenar att ha inne. Mamma hittade inga fina adventsljusstakar så vi får nog ta en tur i morgon med! Tiden går ju så himla fort när man är ute och ska handla lite, plus att det var så mycket folk idag så vi orkade inte gå i affärerna så länge.

Nu kommer snart pappa hem och då blir det fredagsmys hemma med idol och lite gott, jag får ju mina majskrokar som fredagsgotte! Mums!


Min önskelista till Tomten

  • Bilbarnstol
  • Pulka
  • Sockar
  • Mobil till spjälsängen
  • Lek & lär hund
  • Spegel till bilen (så mamma ser vad jag gör för hyss)
  • Kläder (storlek 68-74)
  • Bitringar
  • Böcker
  • Nattlampa
  • Dreggelscafsar
  • Lära gå vagn- (Hello Kitty´s är finfin, bara så du vet tomten...)
  • Gåstol
  • Morgonrock/badrock (Jag har sett fina på babyproffsen)
  • Klossar & andra roliga leksaker

             Lek & lär hunden             Hello Kitty´s lära gå vagn
        
      Nattlampa från barbapapa                Bebispulka
    _____________________________________________________
          Hoppas du är snäll tomten!/ En förväntansfull Cornelia

     


Mindre än 1 månad kvar...

Tills jag ska fira min första julafton! Det kanske är dags för att skriva en önskelista så tomten kommer med en masa fina paket, det förtjänar jag! så snäll som jag är! Mamma får ta och hjälpa mig med det!


en massa SNÖ!

Idag var det kommit ännu mera snö än igår när vi vaknade, Moltas och Leo syntes knappt när dom var ute och busade på baksidan.Mamma får nog ta och skotta fram en gång till dom där ute.

Föresten, så gick det superbra att sova i min spjälsäng. Mamma och pappa fick springa några gånger och ge mig nappen innan jag somnade. Men sen sov jag som en stock till halv 9.


 


Stora tjejen! Inatt ska jag försöka göra e...

dsc00323 (MMS)

Stora tjejen! Inatt ska jag försöka göra ett försök med att sova i spjälsängen. Vaggan är så liten nu så jag får inte plats i den mer. Mamma tycker inte alls om att jag ska få börja sova i mitt alldeles egna rum. Men det ska nog gå bra, eller vad tror ni? Mamma har lovat att sitta hos mig tills jag sommar iaf, sen får vi se om jag lyckas sova lika gott i mitt rum som jag gjorde i vaggan. Kram från en (förhoppningvis) duktig cornelia!


Massage!

Vilket väder mamma och jag vaknade upp till! En massa snö! Så kallt var det dock inte, men det känns verkligen att vintern är här! Till helgen måste det sättas upp en massa fina stjärnor och sånt här hemma så det blir riktigt mysigt!

Idag har vi varit på babymassage, det var sista gången för det här året. Men i slutet av Januari börjar det igen, Om det nu går och massera mig då villsäga. Jag rullade runt från rygg till mage hela tiden idag, det gick inte att hålla mig på plats! Det var ju så mycket annat som var mer intressant än massagen. Men glad var jag iaf hela tiden, bara skrattade och jollrade en massa!


Denna fina jeanstunika och juliga leggins inhandlade jag igår!
___________________________________________________________
 
På fredag ska mamma & jag åka upp till Lindex och handla denna mysiga kofta och boby, passar perfekt till mina leggins. Mysigt!



God kväll! Klockan är mycket men jag är fo...

dsc00316 (MMS)

God kväll! Klockan är mycket men jag är fortfarande vaken! Jag som var så duktig ett tag och somnade runt 8 tiden. Men men vill jag inte sova så vill till jag inte! Idag har vi varit på grand samarkand med emelie. Där shoppade jag en jättefin jeanstunika och ett par fina leggins, det gäller att följa modet! Jag ska lägga upp en bild i morgon så ni får se. Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker till moster sandra och kusin iselinn, det ska bli så kul! Men nu får det bli lite bokläsning innan jag slumrar in, natti natti alla!


Mamma och jag sitter vid spegeln i hallen,...

dsc00313 (MMS)

Mamma och jag sitter vid spegeln i hallen, och den här minen har jag haft ett bra tag, vad är det för konstig grej egentligen!?


Idag har hänt mycket!

Till skillnad mot igår som blev en riktig slappdag, så har vi hunnit med en massa idag! En långpromenard med vovvarna fick starta dagen, sen blev det en tur till mormor & morfar. När pappa slutat jobba kom han och hämtade mamma & mig och så åkte vi ner till polisstationen där jag fick göra mig ett pass. Det blev inga sura miner på det kortet, utan jag var glad hela tiden! Det kanske va därför mamma & pappa var så snälla och åkte bort till babyproffsen med mig? Där shoppade vi ett par haklappar, en chicco bordsstol, en ny vagn och en ny skötväska till mamma!

Nu blir det snart kvällsmat för mig, och mamma & pappa ska lägga sig i soffan & kolla på idol.


Min nya fina vagn!


Mums! Majskrok är gott!

dsc00304 (MMS)

Mums! Majskrok är gott!


Pratglad!

Morgonen började vid kl halv 8, mamma va väldans trött men tillslut kom hon upp så vi kunde käka frukost.Pappa hade sovmorgon så han kunde ju underhålla mig lite medans latmorsan vakande till liv.

Mamma försökte få mig att sova lite middag efter lite morgonbus, men det lyckades hon inte så bra med för jag pratade & skrattade som bara den! På eftermiddagen åkte vi bort till Hailie och där stod barnkanalen på. (som vanligt) men den funkar lika bra som MTV den med.

På kvällen kom Emelie hit och busade med mig lite, mamma stod i köket och skvätte digestivekex över hela köket när hon skulle mosa dom med elvispen. Anledningen till det var för att hon skulle försöka baka en chessecake till pappa. Och anledningen till det var att han aldrig fick nån i söndags på farsdag, för både mor & far hade ätit så mycket godis i helgen! Medans dom åt av kakan fick jag mig en smaskig majskrok! Jag tror mamma får hjälpa mig med att lägga upp en video snart så ni får se vad jag pratar, mer & mer för varje dag!




Fika hos Emelie!

Hos Emelie blev det fika & bus. Mamma tycker dom bor så fint där ute i "skogen",Det är så som hon oxå vill ha det. Ute på landet men ändå nära stan. Jag tror jag oxå skulle trivas bra utanför stan. När jag blir lite större skulle jag ju kunna ha en lekstuga, pool, elbilar och varför inte ett par hästar som mamma & jag kunde sköta om! Jaja, drömma går ju alltid!





Emelie är en mästare på att få mig att skratta!


Vad håller på att hända?!

Innan vi ens kommit in i bilen igår och skulle åka hem från Hailie däckade jag, och då var klockan 7. När vi kom hem så gick pappa och bytte om på mig till pyjamas & sen la mig i vaggan. Tror ni jag vaknade? Nee, ja sov mina timmar och vaknade lite innan 5 nu på morgonen! Mamma var ju inte så sugen på att stiga upp då, men det fick hon glatt göra så jag fick lite mat. Enligt henne så vill hon ha mig i säng vid 8 och så ska jag sova till 8 men hon kan ju inte få precis som hon vill ha det. Sover ja från 10-10 klagar hon på att jag somnar för sent, och sover jag från 7-5 så vaknar jag för tidigt!?
Jaja, vi får väl se om jag går tillbaka till att ha mina sovmornar eller inte.

Idag ska mamma & jag åka till Odenslanda och träffa Emelie. Mammas kompis Elin skulle oxå dit, så då blir det säkert en massa bus. Men innan dess blir det promenix med vovvarna, träning för mamma & en sväng i badet!

Hörs sen! ♥


Händelserik måndag!

Idag kom mammas kompis Sofie hit och busade lite, sen var mamma & jag på en långrunda med Moltas & Leo och efter det åkte vi bort till Hailie. Där var det en massa roliga leksaker att leka med! Men att få mig & Hailie skratta på ett kort, det är nästan omöjligt, så fort kameran kommer fram så är det inget roligt längre! Kanske mamma skulle ta och muta oss med en majskrok nästa gång?
Det tror jag skulle göra susen!




Trött efter en massa bus hos Hailie!


Trött!

vet ni när jag somnade igår?
klockan var inte ens halv 8! jag var så trött så jag hoppade tillochmed att äta min kvällsmat. Mamma låg och sov med ett öga för hon var helt säker på att jag skulle vakna inatt. Men inte det, hade inte pappas klocka ringt vid 6 så hade jag säkert sovit nån timme till.

Måndag idag, och mamma ska väl städa och dona lite som vanligt. Jag ska nog bänka mig framför tvn snart och kolla på MTV. Pappa är och jobbar i skåne idag, så han kanske jag inte hinner träffa innan jag går och lägger mig, känns ju lite tråkigt men jag hoppas han kommer hem tidigare nån annan dag i veckan så vi kan busa lite!




Kusin William var här i fredags och busade med mig!


Fars dag!

Dagen började med en lååång sovmorgon & paketöppning. Pappa fick tröja,kalsonger,örngott och en mugg med texten: världens bästa pappa på! I paketet låg det en massa choklad oxå. Jag tror han blev glad av mina presenter! Efter paketöppningen kollade vi på film & myste lite i sängen. På eftermiddagen blev det en tur till mormor & morfar för att fira morfar lite oxå.

Mamma & pappa lagade en god middag till kvällen och efter det fick jag hoppa i badet & plaska lite. Nu ska vi gosa lite i soffan och sen är det kväller.

Undra vad jag och mamma ska hitta på hela veckan? Det är ingen mammaträff eller nått, men vi ska nog komma på nått skoj!



Pappa ♥


regn regn & regn...

Igår var jag faktiskt dukitg och somnade efter en stunds vaggande och sjungade så mamma & pappa fick några timmar för sig själva innan dom skulle sova. När vi vakande idag så låg vi i sängen en stund och gosade. På eftermiddagen så var mamma & pappa duktiga och fixade lite i trädgården, jag var så snäll & låg i vagnen, och eftersom det var så tråkigt att bara ligga där å glo så somnade jag tillslut. Och vilket väder vi har haft idag, regn nästan hela tiden. 

På kvällen åkte vi bort till mormor & morfar en sväng och käkade lite kvällsmat. Nu är klockan mycket och snart är denna dagen oxå slut. Herregud vad tiden går fort!

Imorgon är det farsdag, så då ska pappa få paket oxå tänkte mamma och jag försöka baka nått gott till honom, det förtjänar han för han är världens bästa pappa!


Nattinatti på er
Cornelia


Mamma & jag!


Klockan är 8 och det är dags för idol! Men...

dsc00301 (MMS)

Klockan är 8 och det är dags för idol! Men eftersom jag har varit vaken precis hela dagen så tänkte mamma och pappa gå och försöka natta mig snart. Jag kanske ska vara snäll och sova tidigt så dom får en kväll för sig själva, eller vad tycker ni?


Mammas!


Mamma plockade fram sin gamla tusenfoting som hon hade när hon var liten, och det var ingen dum idé, för den tyckte jag var väldans rolig!

 
Mamma med tusenfotingen!


Mys i Huseby!




När pappa kom hem åkte vi bort till julmarknaden som var utanför stan i Huseby. Det regnade jättemycket när vi körde dit, men som tur väl så slutade det regna lagom tills vi kom fram. Vi mötte upp Frida, Robin, Hailie, Simon & johanna där. Det var jättemysigt att gå runt och kolla, det var små bodar överallt med olika slags hantverk mm. Tyvärr fannas det ju inte så mycket som föll mig i smaken, men ett par fårskinnstofflor blev det iaf! Pappa köpte chilisenap, saft & glögg.

Nu ska jag ta och smaska i mig en flaska semper, sen blir det sängen för min del!
Imorgon kommer moster Linda & mina kusiner, så då ska det busas!

Sov så gott alla
Kram
Cornelia


Ikväll blir det Julmarknad!



Nu har mamma tränat klart & vi har busat lite, så nu är det dag att äta gröt!
Sen ska vi duscha och göra oss klara för ikväll blir det Julmarknad i Huseby!

Hörs senare/ Cornelia ღ


En vanlig morgon...


Mamma tränar, jag kollar tvn och vovvarna busar runt!


En ny skallra?

Skallror är roliga, och på www.bamba.se hade dom en massa fina med barbapapa!
 
Jag som har barbapapa tema i mitt sovrum borde ju få barbapapa skallror!
Idag ska jag vara extra snäll mot mamma, så kanske jag får en!


Mys i soffan med Moltas, leo och mamma!

dsc00297 (MMS)

Mys i soffan med Moltas, leo och mamma!


Ännu en dop present!

Idag kom det en dop present på posten från gammel farmor & farfar, eftersom det är många, många mil till dom så kunde dom inte komma när jag hade dopet. Men jag blev iaf jätteglad för dom fina besticken jag fick! ♥

 


Ett paket! Mamma hjälpte mig med att köpa ...

dsc00291 (MMS)

Ett paket! Mamma hjälpte mig med att köpa present till pappa, för på söndag är det ju farsdag! Kan ni gissa vad det är? Jag kan ju inte visa er förens han har öppnat det. Men Han blir nog jätteglad när han får det. Idag har jag haft besök utav emelie och lille sixten som snart är ett år.Han fick man allt ha koll på, för han var en riktig buse!


Mamma är arg! Men det är inte jag, jag bar...

dsc00289 (MMS)

Mamma är arg! Men det är inte jag, jag bara ligger och skrattar och är piggare än någonsin. Mamma tyckte vi skulle börja ändra mina sovtider lite, så hon försökte lägga mig vid 8 istället för 10. Men det blir nog ingen sömn här på ett tag!... Lite utmaning måste det ju vara att ha liten, jag kan ju inte lyssna på mamma hela tiden. Vill jag busa så ska jag busa och inte sova som mamma tycker.


Fina mockasiner!


Idag har jag finfina mockasiner på mig som jag fått av moster Linda!


Glad bebis!

dsc00285 (MMS)

Glad bebis!


Idag är det måndag, och det brukar vara en...

dsc00280 (MMS)

Idag är det måndag, och det brukar vara en riktig slappdag för mig. Mamma brukar ta och städa undan efter helgen och tvätta lite då. Så jag har myst ner mig framför tvn och kollar på nanny. Mamma kanske önskar att jag ska lära mig nått av det? Och inte bli som dom busarna på tv!


Mamma & jag busar!





Redo för kylan!


Nu när det börjar bli kallt får man klä på sig en massa kläder så man inte fryser!


Jag kan själv!

Idag förvånade jag mamma med att tryckte in nappen i munnen helt själv!
 


Igår var en trevlig kväll, jag var så duktig och var glad hela tiden, framåt 9tiden följde mamma med mig in där jag skulle få sova tills vi skulle åka hem och gossade med mig tills jag somnade. Och även om mamma & pappa fick väcka upp mig när taxin kom så yttrade jag mig ingenting. När vi kom hem sen fick jag ta mig ett nattamål, sen sov jag som en stock tills 11 idag.

Nu ska vi snart ut med vovvarna, sen ska mamma & pappa vara duktiga och räffsa upp alla löv som har fallt, så jag får väl ta med mig ett par leksaker ut i barnvagnen och underhålla mig själv en stund medans dom jobbar på!

Mums! Mera majs!

dsc00262 (MMS)

Mums! Mera majs!


Hailie tyckte vi skulle fira att jag är 4 ...

dsc00258 (MMS)

Hailie tyckte vi skulle fira att jag är 4 månader idag. Så jag fick smaka en majskrok. Först var jag lite tveksam men sen jäkla fick jag in tekniken och åt upp hela kroken! Så nu får mamma köpa hem en massa majskrokar som jag kan ha som lördagsgodis!


Ska snart iväg!

Dagen började med ett härligt bad, sen blev det en tur iväg för att hitta en matstol till mig,men mamma & pappa hade ju inte en tanke på att de var helgdag idag, så det var ju stängt på babyproffsen. Och på de andra ställerna vi tittade hittade vi ingen som passade. Jag & mamma får åka på jakt efter en stol i veckan som kommer istället. Efter stol letandet åkte vi bort till mormor & morfar och busade en sväng!

Snart ska vi bort till Hailie, där ska det käkas middag och spelas lite spel.
Jag hoppas hon håller sig vaken lite längre än till halv 8 ikväll, så vi kan umgås lite!


När jag badar så plaskar jag å sparkar som en toking!


Post till mig!

Idag kom det paket från Go-boken igen till mig!

En snutte, några böcker & en cdskiva med visor!


Sitter och fikar med min polare hailie!

dsc00240 (MMS)

Sitter och fikar med min polare hailie!


Fått en massa kläder!

Fy vilken snäll jobbarkompis pappa har, han & hans familj hade en massa kläder som deras döttrar vuxit ur så jag fick alltihopa. Det var en massa fina kläder i olika storlekar. 5 stora kartonger fulla! så nu ska mamma och jag gå igenom dom och kolla lite!

Vet ni vad?! Jag har börjat upptäcka att j...

dsc00231 (MMS)

Vet ni vad?! Jag har börjat upptäcka att jag har fötter. Jag vill ju ha dom i munnen, men riktigt så vig är jag inte ännu, så jag får nöja mig med att dra av mig strumporna!


Min nya leksak släpper jag inte i första t...

dsc00230 (MMS)

Min nya leksak släpper jag inte i första taget! Den var mycket omtyckt!


Morgonbesök!

Idag på morgonen kom Moster Sandra med kusin Iselinn hit med en massa god frukost som mamma & Sandra satt & åt medans vi satt i var sin babysitter. Sedan satt vi och gjorde en film om Iselinn, den blev jättebra! Efter det åkte vi bort till mormor & morfar där jag stannade ett par timmar eftersom mamma hade lite ärenden. Men det gör mig ingenting, det är bara roligt att vara hos dom.

Mamma är jätteglad nu med, eftersom hennes gamla crosstrainer gick sönder för ett par dagar sen så har hon inte kunnat träna, men snart kommer pappa hem med en ny! så då är det tillbaka till dom gamla vanliga morgonrutinerna.
Mamma tränar och jag kollar på MTV!


Idag har jag varit på BVC

Idag var det dags för mätning & vägning igen på BVC, hela 7530 gram & 66,5 cm lång.Efter vi varit där åkte vi till babyproffsen med Sandra & Iselinn, där köpte jag mig en rolig leksak med spegel och en massa annat roligt på.Sen åkte vi bort till mig allihopa och busade vidare. Imorgon åker Sandra & Iselinn hem till Norge igen, så vi ska försöka umgås lite imorgon på förmiddagen innan dom ska ge sig iväg. Men det dröjer ju inte länge till innan vi ses igen, för den 1 december ska vi åka och hälsa på dom i en hel vecka! Det ska bli skoj, men mamma är så nojjig för hon gillar inte att flyga. Men det går nog fint det!


skallra från Playgro, som jag köpte idag på babyproffsen!


mina två första dagar i livet...



Mamma hittade lite kort/filmer från bb som hon gjorde till en film!
Såg att mamma skrivit fel datum på sista texten så det måste hon ta och ändra...Vimsig som hon kan va! 2010-07-06 ska det såklart stå...
men annars blev den mycket bra tycker jag, mamma är duktig!


Presenter!


Tack alla för att ni var med på min dag & för de fina presenterna! /Cornelia


Sitter hemma hos moster linda och leker me...

dsc00227 (MMS)

Sitter hemma hos moster linda och leker med kusin iselinns leksak som är väldans rolig!


Lite bilder från dopet igår!


  
  
  
  
  

     
(Klicka på bilderna för att få dom större)


RSS 2.0